Stoppet afløb

Vi bruger vores afløb konstant og derfor vil man også opleve et stoppet afløb på et tidspunkt, det kunne eksempelvis være toilet, wc, håndvask, badekar, køkkenvasken, gulvafløb eller brusekabine.

I mange tilfælde er det muligt at fikse det stoppede afløb selv.

Undgå stoppet afløb i fremtiden

Det er muligt at gøre et forebyggende arbejde samt vedligeholdelse af dine afløb rundt i huset. I takt med man bruger køkkenvasken, håndvasken og går i bad vil der sætte sig, fedt, sæbe og andet skidt som med tiden stopper afløbet til.

Ved at gøre brug af trin 1 i vores guide, hvor du hælder et par liter kogende vand i afløbet 1-2 gange om ugen, så er du godt på vej til et bedre afløb i fremtiden.

Derudover skal man også være opmærksom på hvad man skyller ud i vasken. Især madrester indeholder mange fedtstoffer som sætter sig.

Lad os ordne dit afløb i Helsinge og resten af Nordsjælland

Har du brug for hjælp til et stoppet wc, køkkenvask eller andet afløb så giv os et kald på 60 67 30 67 eller udfyld vores kontaktformular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Se også vores prisliste for spuling af kloak.

Sådan løser du et stoppet afløb eller toilet

Hos NS Gartner vil vi gerne dele lidt ud af vores viden, så du selv kan prøve at løse problemet med det stoppede afløb, inden du ringer til en autoriseret kloakmester og han skal lave en spuling af kloakken for at få gang i afløbet igen.

  1. Hvis afløbet ikke er stoppet helt til, kan man prøve at hælde et par liter kogende vand gennem afløbet. Man kan med fordel tilsætte opvaskemiddel for en bedre rensning samt rengøring af rørene. (Det anbefales ikke at bruge stærke kemikalier som afløbsrens og kaustisk soda, da det i visse tilfælde kan skade rørene.)
     
  2. Man kan efterfølgende rense afløbet med en flaskerenser eller lignende. Det er dog ikke i alle tilfælde det er muligt at komme til det stoppede afløb. Hvis det handler om et gulvafløb som er helt stoppet, er det muligt at fjerne risten og rense gulvafløbet for hår og sæberester.
     
  3. I flere afløb sidder der også en vandlås som kan tages ud og renses. Tjek at der er gennemstrømning igen efter rensning, ved at sætte den under vandhanen.

Kan du stadig ikke få gang i det stoppede afløb og toilet efter at have udført de 3 ovenstående trin, så skal du kontakte os.


Kontakt NS Gartner / NSG Kloak & Anlæg A/S

NS Gartner A/S

  • Frederiksværkvej 90 A, 3200 Helsinge
  • CVR: 34726949